Reclamebureau Scriptus Design

support
Een domeinverwijzing, hoe werkt dat?

Een domeinverwijzing, hoe werkt dat?

Wanneer Scriptus Design je website bouwt, zetten wij de website altijd op een tijdelijke “url” waar je de website via ons CMS zelf kan vullen met inhoud. Deze tijdelijk url zal altijd eindigen met “mach3test.com” en als de website klaar is zal deze op het definitieve domein zichtbaar zijn. Als je het domein bij ons hebt geregistreerd zal Mach3Builders ervoor zorgen dat de website op de juiste url online komt te staan. Wanneer je het domein hebt ondergebracht bij een derde partij dien je bij hen een wijziging door te geven. 

Hoewel dit niet zeer complex is, begrijpen wij dat dit soort zaken geen dagelijkse kost zijn. Daarom zetten we enkele stappen op een rij.

Stap 1: je ontvangt het IP-adres van onze webserver.
Wanneer je wilt dat de website online gezet mag worden, moet je dit ip adres gaan gebruiken voor de DNS aanpassing.

Stap 2: je domeinprovider of jijzelf stelt het domein in naar onze webserver. 
Vaak heeft je domeinprovider een controlpanel waar je zelf de DNS-instellingen kunt aanpassen. Hier dien je het A-record van je domein in te (laten) stellen naar het IP-adres wat wij aan jouw verstrekt hebben. Het kan ook zijn dat je dit schriftelijk (per e-mail) aan je domeinprovider moet doorgeven.

Wanneer je zelf de DNS gaat aanpassen…

Vaak verschillenen de beheeromgevingen per domeinprovider, maar over het algemeen zijn het altijd dezelfde records die je dient aan te passen. Rechts voorbeeld hoe dit eruit kan zien

De gegevens “Naam” en “Type” staan vaak al ingevuld en deze hoef je dus niet aan te passen.
Bij “Waarde” vul je altijd het door ons doorgegeven IP-adres in.  
Let op: dit IP-adres is een voorbeeld.
Wanneer het "www" record type "A" heeft dien je hier ook het IP-adres in te vullen.

Je ziet waarschijnlijk meerdere velden die je kunt invullen. Deze dienen o.a. voor email instellingen op jouw domein. Hier moet je dus niets aan veranderen.

Stap 3: U geeft ons een seintje wanneer de DNS is aangepast. 
Zodra je de aanpassingen hebt doorgevoerd (of je domeinprovider) moet je ons op de hoogte brengen. Dit is nodig omdat wij nog enkele controles moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat de website goed functioneert op het domein.

Let op: een domeinverwijzing kan maximaal 24 uur duren.

Een domeinverwijzing houdt wel in dat je van meerdere partijen facturen krijgt. Als je wilt dat alles onder één dak zit, kijk dan eens naar een "domeinverhuizing".

website design & CMS laatste projecten

Uitgebreide portfolio webdesign